Okul Müdürümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesajı

Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim,
Millet egemenliğine dayalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Bayramınız kutlu olsun.
Covid-19 salgını nedeniyle bu 23 Nisan'da, okullarımızda, meydanlarda ve alanlarda sizlerle birlikte olamadığımız için içimiz biraz buruktur. Devletimizin almış olduğu güçlü önlemler ve oluşturduğu güçlü sağlık alt yapısıyla kısa süreler içerisinde bu salgından kurtulup okullarımızda, meydan ve alanlarımızda sizlerle yeniden bir araya geleceğiz.
İçimiz biraz buruk olsa da, bizler sizlerle birlikte, bu 23 Nisanı da, bulunduğumuz noktalardan, evlerimizden, balkonlarımızdan, sosyal medya hesaplarımızdan yine aynı coşku ve heyecanla kutlayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'dan başlayarak Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatmıştır.
Işığını, vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin yeniden dirilişinin de müjdecisi olmuştur.
İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırmıştır. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberliktir. Milli Mücadeledir. Kurtuluş Savaşıdır. Ulusal egemenliktir. Demokrasidir, sevgidir, kardeşliktir, barıştır ve Türkiye'nin aydınlık yarınlarıdır .
Türkü, Kürdü, lazı, çerkezi, gürcüsü, boşnağı, arabı, acemi ve bu topraklarda yaşayan tüm  gruplarıyla, biz birlikte varız, birlikte kardeşiz ve birlikte güçlüyüz.
Sevgili çocuklar; Sizler yeni ve güçlü Türkiye'nin aydınlık geleceğinin, aydınlık yüzlerisiniz. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecektir. Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız.
23 Nisan coşkunuzun gönlünüzden hiç eksik olmaması dileğiyle...
Bayramınız kutlu olsun!

Sadık AKTAŞ